Web, Android, iOS

Bike to the Moon.

Klant

iMinds is het digitale onderzoekscentrum van Vlaanderen. Ze voeren strategisch en toegepast onderzoek in domeinen als ICT, Media en Health door te bouwen op de expertise van meer dan 850 onderzoekers aan 5 Vlaamse universiteiten.
iMinds (toen nog IBBT genaamd) was eind 2012 op zoek naar een manier om hun werknemers aan te zetten meer te bewegen. Er werd een project opgezet met een groot doel: binnen één jaar tijd de afstand naar de maan fietsen door alle fietskilometers van hun werknemers op te tellen.

Taakbeschrijving

G-flux werd ingeschakeld om een Android en iOS applicatie te bouwen die de gefietste kilometers van de gebruikers semi-automatisch kon tracken. De basisfunctionaliteit van de applicatie bestond uit een start- en stopknop waartussen de afgelegde afstand met behulp van gps-locatiebepaling bijgehouden werd. De gegevens werden automatisch naar de "Bike To The Moon"-website verstuurd waar de resultaten vertaald werden naar statistieken en rangschikkingen. Zo konden de deelnemers de status van het project en de vooruitgang van hun team op de voet volgen.
Het project en de applicatie werden al snel populair binnen de directe omgeving van iMinds en verschillende vakgroepen van de verschillende met iMinds verbonden universiteiten schreven ook in op het project.
Dankzij een fantastisch slotevent slaagden de werknemers er in om de nodige 365.000 km samen te fietsen op iets meer dan een jaar tijd.

Showcase